söndag 11 mars 2012

Den här helgen har varit fylld med vårtecken: Igår hade Per och jag picknick vid Oset. Idag tog jag en kort shoppingtur på stan och köpte säsongens första vårkläder. Shoppingturen avslutades med en kaffe i solen på trappan till Rådhuset. Sen genomförde jag årets första löprunda. Man kan inte annat än älska livet när våren är på ingång!

Jag med en kaffe i handen, solandes vid Rådhustrappan på Stortorget.

5 kommentarer:

  1. Hej Jennie! Jag såg att du skrivit ett inlägg om ditt arbete som audionom. Jag är intresserad av jobbet och kanske kommer att söka utbildningen till hösten. Har du en e-mailadress som jag kan skicka några frågor till? Det är skönt att fråga någon som är i branschen.

    Tack på förhand!
    Vänliga hälsningar/Rebecca

    SvaraRadera
  2. Rebecca (och Jennie): Ni får gärna dela med er av frågorna här om det är ok! Jag ställde några frågor i ett annat inlägg för någon månad sen, så du kan ju titta där också :)

    /Elias

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Åh vad smickrad och glad jag blir att folk hittar till min blogg och vill ställa frågor om Audionomyrket! Jag svarar mer än gärna på era frågor. Jag vill dock inte gärna lägga ut min e-mailadress, men skriv gärna din e-mail så skickar jag min adress till dig. Du får gärna posta dina frågor här så kan andra också ta del av dem. För ett år sedan skrev jag ett långt inlägg här på bloggen om yrket, som ni kanske redan har sett: http://enbloggavjen.blogspot.com/2011/02/audionom.html

    Men som sagt, ställ gärna frågor så besvarar jag dem så gott jag kan!

    /Jennie

    SvaraRadera
  4. Hej! Såg först nu att du svarat Jennie. Ok, här kommer frågorna.

    1. Är det verkligen ett så stort framtidsyrke som prognoserna visar? Tror du att det kommer stabiliseras om några eller kommer behovet bara öka?

    2. Om du ser till din klass, vad är det de flesta börjar jobba med efter utbildningen?(landstinget, privat, starta eget, forskning, jobbar med försäljning osv)

    3. Vad tycker du om utbildningen? Positivt som negativt.

    4. Jag har sömnproblem, därför kommer jag ha svårt att jobba heltid samt ha ett stressigt jobb. Jobbet känns inte särskilt stressigt men jag kanske har fel. Berätta gärna.

    Jag är journalist men funderar på att sadla om. Flera i min familj har tinnitus, därav mitt intresse. Jag skulle isåfall vilja starta eget och då få in min journalistikbakgrund med kommunikation och marknadsföring. Jag är även intresserad av forskning. Bor i Stockholm så det skulle bli Karolinska.

    TACK!

    Vänliga hälsningar,
    Rebecca

    SvaraRadera
  5. Hej Rebeeca!

    Vad roligt att du är intresserad av audionomyrket! Här kommer svaren på dina frågor:

    1) Jag tror helt klart att det är ett framtidsyrke. Under den tiden jag jobbat har jag märkt att vi får allt svårare att rekrytera folk till kliniken för det är för få utbildade. Om jag ser till migsjälv har jag de senaste 2 åren blivit erbjuden 5 olika jobb. Visar man bara framfötterna så är det inga problem att få jobb i dagsläget. De kommande 10 åren kommer det att vara stora pensionsavgångar, men efter det kan nog arbetsmarknaden mattas av en del tror jag.

    2) Jag tror att kanske 50/50 ifrån min klass började arbeta på landstinget/privat klinik. Jag och min klasskompis som åkte till Sydafrika och skrev vår c-uppsats fick jobb på ett forskningscenter. Alla i klassen fick jobb :)

    3) Jag pluggade i Örebro och jag tycker att det var en mycket bra utbildning! Alla lärare var mycket kompetenta och de stöttade mig och min klasskompis i våra planer att skriva c-uppsats utomlands. Det var bra upplägg på utbildningen, bra kurser...jag kan nog inte komma på nåt negativt faktiskt...

    4) Jag upplever inte jobbet som stressigt. Visst, det finns dagar som är tyngre än andra, men så är det nog med alla jobb. Jag har arbetat som undersköterska på äldreboende tidigare och då hade jag mycket svårare att släppa jobbet när jag kom hem. Inom hörselrehabilitering är tid en viktig aspekt; det är tex viktigt att patienterna får tid på sig att smälta all information de fått, att därför få flera besök och att besöken inte är stressiga. Känner man att man inte hinner med allt som ska ingå under ett besök kan vi alltid boka in ett extra besök istället för att stressa. Man lägger därför upp tempot och schemat till stor del själv. Jag kan tänka mig att det är lite stressigare inom privata kliniker, men jag har ingen erfarenhet därifrån så jag kan egentligen inte uttala mig.

    Hoppas du fick svar på dina frågor. Skriv gärna igen om det är något mer du undrar över!

    /Jennie

    SvaraRadera