söndag 6 september 2015

I går hade vi namngivningsfest för Viggo, eller egentligen bara en fest för att fira att vi fått Viggo. Det blev verkligen hur bra och lyckat som helst! Jag är sååå glad och en smula trött just nu! Det var bara tre detaljer som inte blev bra - 1) jag hann inte locka håret 2) vädret 3) vi tog inte en gemensam bild på oss och Viggos far- morföräldrar (glömde helt bort, men gläds åt alla andra fina bilder som togs under dagen). Annars var ALLT perfekt (saknade såklart en del gäster som av sjukdom och andra anledningar inte hade möjlighet att närvara). Det var mysigt, bara närmsta familjen närvarade, men vi var trots det ca 35 personer.



Vi hade ett partytält som jag dekorerade fint med bla blåbärsris i vaserna (gamla barnmatsburkar) :-)
Till hjälp hade jag två duktiga tjejer som såg till att maten kom fram och som kokade kaffe och plockade disk. Underbart att kunna slappna av och helhjärtat delta på festen!

Gästerna fick välkomstdrink och Per höll ett välkomsttal där han berättade vilka namn vi valt att ge Viggo och varför. Han berättade att det var Linnea som föreslog att Viggo skulle heta just Viggo och att vi föll för det namnet :-) men att det var först när han kom ut som vi bestämde oss. Övriga namn blir Hjalmar efter Pers gammelfarfar och Thure efter min farfar.

Sen åt vi mat - potatisgratäng, tjälknöl (eller köldknäpp som Per kallade den), skinka, bröd och sallad. När gästerna ätit upp bad vi alla att skriva eller rita en hälsning till Viggo som han kommer att få på sin 15-årsdag. Sen blev det fika - kaffe/te, bullar, kakor, muffins och godis - som följdes av presentöppning.

Efter det började gästerna åka hem. Pers äldsta bror och fru sov över, samt hans föräldrar. På kvällen spelade vi sällskapsspel och åt mat. Vinden tog en dans med partytältet som hamnade på vägen. Vi sprang ut och plockade ihop det så fort vi kunde! Vilken tur att ingen var i tältet just då eller befann sig på vägen! Ett lite dramatiskt avslut på en annars lugn och mysig dag!

1 kommentar:

  1. Åh vad fint! Tack för referatet till oss som inte kunde närvara! <3

    SvaraRadera