söndag 4 december 2011

Wienernougat


Jag gjorde egen Wienernougat under veckan efter ett recept från Tina Nordström (Mat-Tina). Det är det perfekta julgodiset, gott och enkelt att göra.  Här är receptet: 

250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna. Fyll en kastrull till nästan hälften med vatten. Sätt i en skål som passar i kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg i skålen. Finhacka chokladen och låt den smälta med nougaten.  När massan är flytande blanda i rostad mandel. Häl massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper (gärna en avlång sockerkaksform). Vik ner pappret så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna i några timmar i kylen (inte i frysen, då spricker nougaten när du ska skära upp den). Skär nougaten i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar