lördag 4 februari 2012

First Aid Kit - Emmylou

De här tjejerna uppträde i gårdagens program med Skavlan och det var kärlek vid första ögonkastet för min del. Jag älskar den här låten och spelar den non-stop på Spotify just nu! Lyssna och njut!

2 kommentarer:

  1. Underbar låt!

    Jag har några frågor om audionomyrket.
    Jag läser just nu juristprogrammet men tycker inte riktigt att det passar. Jag vill jobba med människor, och medicin och teknik är intressanta områden, så audionom verkar vara något som passar mig :)

    * Det verkar som att audionomyrket domineras av kvinnor (Jag är en kille på 22 år). Gick det några män i din klass?
    Att majoriteten är kvinnor spelar inte mig någon roll, men jag kan tänka mig att det är lite tråkigt att vara ensam kille i klassen. Saknar du manliga medarbetare?

    * Lönen, och framför allt löneutvecklingen, verkar dålig. Tror du att det är något som kommer förbättras snart?

    * Hur är studietakten och svårighetsgraden på audionomprogrammet? Lätt? Svårt? Stressigt?
    Spelar det någon roll vilket lärosäte man väljer? Jag vill plugga i Göteborg.

    * Skulle du rekommendera utbildningen/yrket för vem som helst?


    Hoppas det inte blir för mycket att svara på :) Tack så länge :)

    / Velig

    SvaraRadera
  2. Hej Velig!

    Är du intresserad av medicin och teknik är nog audionomyrket något för dig! Det gick bara 1 kille i min klass, men i klassen under oss var det 6 killar. Jag tror att yrket blir alltmer populärt bland killar. På min arbetsplats finns flera killar som är audionomer, men för min del hade det gärna fått vara fler. Det positiva är att alla killar i branschen verkar vara unga, så förr var nog audionom ett typiskt kvinnoyrke, men det verkar som att det håller på att ändras :)

    Jag tror absolut att lönen kommer att bli bättre. Jobbar man privat kan man tjäna mellan 26-28 000 efter några få år av yrkeserfarenhet, vilket inte är så tokigt. Genom att vidareutbilda sig efter examen kan man också få upp lönen.

    Jag tyckte att studietakten var bra. Jag vet att man gjort om programmet i Örebro efter att jag pluggade där, men jag tyckte att det ibland var stressig och ibland var lugna kurser, precis som i alla andra program antar jag. Det är såklart ingen lek att plugga på universitet, vilket du säkert redan erfarit, men har man bara disciplin och intresset är det inga problem att klara audionomutbildningen. Jag tror inte att det spelar någon roll vilken studieort man väljer, alla utbildningar ska hålla hög kvalité och jag vet att arbetsgivarna inte bryr sig om var man pluggat någonstans.

    Jag skulle absolut rekommendera yrket till dem som är intresserade av att arbeta människor. Det är verkligen ett superkul jobb, man känner att man gör skillnad för andra människor och ingen dag är den andre lik. Man är som en detektiv och problemlösare som försöker se möjligheterna och hitta lösningar till folks hörselproblem.

    Hör av dig om du har fler frågor!
    Lycka till!
    /Jennie

    SvaraRadera